25 de setembre del 2024

Decorfest 2024 (1)

Decorfest 2024

El 8 de juny de 2024 es va celebrar el festival de graffiti Decorfest 2024 organitzat per Decor-Luxe al Parc de Can Zam de Santa Coloma de Gramenet i, com que ho vaig passar força bé a la Trobada d'Escriptors i Breakers del mateix organitzador però encara no havia anat mai a aquest festival, hi vaig assistir per veure de què anava la cosa.

Normalment no faig dues parts d'un mateix esdeveniment, a menys que pugui fer les fotos del dia que es va celebrar i d'uns dies després amb totes les peces acabades. Aquest no és el cas però n'hi havia tantes que he decidit fer aquesta primera part amb una breu crònica i fotos de la gent i una segona part amb totes les peces.

Uns dies abans vaig contactar amb uns quants amics que potser hi podríen anar i finalment vaig quedar amb l'Agus Jesse al mateix parc cap a l'hora de dinar, pensant que hi hauria barra de bar amb menjar. Vaig arribar al metro de Can Zam abans de les 14 i vaig anar acap a la zona dels instituts, on hi havia el primer mur.

El mur era enorme i els escriptors de graffiti ja tenien les peces força avançades. Jo pensava que serien els mateixos murs que es van inaugurar quan el BREAK BCN - Santa Coloma Edition 2018 però en sis anys la zona ha canviat molt, la majoria de murs que hi havien llavors han desaparegut i se'n han creat molts de nous.

De seguida va arribar el Jesse, vam iniciar un llarg tomb (que repetiria més cops) per les enormes zones de murs tot fent una cervesa i ens vam anar aturant amb els escriptors amics o coneguts que ens anàvem trobant. No els anomenaré tots ara, només un parell i després la resta al llistat final abans de totes les fotos.

En primer lloc em va molar moltíssim a la fi conèixer en persona al Caneda, al que seguia per Instagram perquè m'agrada molt el seu estil i del que molta gent me'n havia parlat molt bé però jo encara no havia vist mai a cap esdeveniment. Un plaer estar una estona xerrant amb ell, gran escriptor i un tio de puta mare... Putooo!

I en segon lloc també em va molar molt trobar, perquè no hi podia faltar de cap manera, a l'home orquestra que toca totes les tecles hagudes i per haver, el Marco Fonktana, company de BREAK BCN i liat amb trope-centes coses més, impossible llistar-les totes en un sol paràgraf. Per a mi sempre és una alegria veure'l.

En quant al graffiti va estar genial, amb moltíssims murs i escriptors. En quant a la resta de coses anunciades al cartell... Les paradetes estaven bé però a la barra de bar només hi havia beguda. Al final no hi va haver escenari, només un noi posant música, els concerts van ser una mena de micro obert al seu davant i res de break...

Una cosa que sí que es va poder fer va ser un concurs que consistia en agafar, sense ajuda de res ni de ningú, el màxim de llaunes d'esprai d'una paradeta i portar-les fins a una caixa d'un sol viatge. Guanyava el que més en reunia. Va ser força divertit, hi vaig estar una bona estona però desgraciadament no vaig veure qui va guanyar.

Penso que n'hi havia prou i de sobres amb el graffiti. No calien més coses que no deurien estar tancades i que al final no es van poder fer. El dinar va fer marxar molta gent, uns a bars propers, d'altres a casa i molts no van tornar. Jo vaig preferir marxar quan em va semblar que ja estava tot vist, tothom trobat i beresopar a casa.

Decididament, si tinc l'oportunitat de tornar a anar-hi, el proper cop hi anirè directament a la tarda, com la majoria de sospitosos habituals d'aquest bloc que ens hi vam trobar i ho vam passar genial xerrant, fent unes cerveses, passejant i gaudint dels escriptors pintant les peces. Fins la propera!

D'entre els molts que van venir només anomenaré els que recordo haver-hi parlat: Agus Jesse, Caneda, Hem, Pop, Renk, Sez, El Tornado, Hate, Rob Sower, Norek, Ruth Soria, Slow, Ongi, Juanma, Figueres, Tito Reyes, Briky, Leur, Bre, Fepo, Decima, Eslicer, Antón Seoane i Reeb One.

A continuació, unes quantes fotos del festival.

El Sez i el Jesse s'avancen mentre faig la foto davant del Fepo
Decorfest 2024

Dreadful i Jesse
Decorfest 2024

Micro obert
Decorfest 2024

Antón Seoane
Decorfest 2024

Caneda
Decorfest 2024

Bre i Leur en primer pla i Hate, Briky i Sower al fons
Decorfest 2024

Decima i Eslicer
Decorfest 2024

Dreadful i Leur
Decorfest 2024

Dreadful, Leur, Briky, Sower i Hate
Decorfest 2024

Bboy Briky
Decorfest 2024

Dreadful i Caneda
Decorfest 2024

Fitxa:

Festival: Decorfest 2024
Organització: Decor-Luxe
Preu: Gratuït
Data i hora: 8 de juny de 2024 de 10 a 00h
Lloc: Parc de Can Zam (zona instituts)


Entrades relacionades:
Decorfest 2024 (1)
Decorfest 2024 (2)
Trobada d'Escriptors i Breakers


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada